Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз съм ги наблюдавал при сменена сонда. И докато не смених чисто новият закупен температурен датчик с такъв втора ръка не се оправи. Друга причина според мен е стъпковият мотор за това НЕ вървене след достигане на 90 градуса. Смених си моя също с втора ръка и колата излетя. Да обаче се наложи да сменя температурният датчик и колата се спъна. И понеже купих нов датчик сметнах, че проблема е в стъпковият мотор. И яко сменя 2-3-4 е няма оправия. И тогава се замислих дали да не сменя датчика. Сега съм с моя мотор, който явно не работи добре и ускорението пак на моменти не ме кефи. Това е от мен!

А да попитам рефлекторите на лупите метални ли са?
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
      .........

А да попитам рефлекторите на лупите метални ли са?
      Да, метални са.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Не знам до каква степен усещате разлика във вървежа, но докато мотора е сравнително студен и в коша не се е напекло, пълненето с гориво-въздушна смес е по- добро, което е предпоставка за по добър вървеж.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

• Ами при мен не е това, защото колата като е загряла пак върви супер, но само от време на време - на един светофар се развърта супер, на следващия не ще Това при напълно загряла кола. На мен мисъла ми беше дали това "от време на време" не съвпада с моментното вдигане на температурата от 90 на 95-6-7 градуса и тогава двигателят да бива ограничен някак си. Лошото е, че не я карам много та да натрупам по-богата статистика ...
          '05 166 V6
          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Четох много за проблема и по други форуми - Рено, Пежо, Ситроен, Опел, Форд. При някои даже от горепосочените марки колата със зор задминавала 3000 об/мин. при загрял двигател.
            А за развъртането от светофар на светофар същата история и при мен понякога. Сега ще сменям ангренаж и вариатор и ще видя дали ще станат още по-добре нещата след темп.датчик или ще се оглеждам пак за стъпков мотор.

---------- Post added at 11:39 ---------- Previous post was at 11:34 ----------

А не знам колежката разреши ли нейният проблем? Тя пък като чета изпосменила всичко и пак проблеми. Ето и я темата де :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=90044

Comment

• Някой ден ще пробвам да добавя едно променливо съпротивление последователно на температурния датчик на ECU-то за да симулирам по-ниска от реалната температура и ще видя дали ще има разлика в тягата.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз залагам, че проблемите идват от tps. В момента карам на любовницата колата Пежо 406 1.8 98 г. Не е с газов инжекцион, светят разни лампи по таблото и чекове, че нещо не е както трябва, а върви като самолет и на студен и на загрял двигател. Затова си мисля, че при нас проблема ще е от tps - при износване на графитните писти да не може да коригира правилно сместа след информацията от сондата.

Comment

Аз залагам, че проблемите идват от tps. В момента карам на любовницата колата Пежо 406 1.8 98 г. Не е с газов инжекцион, светят разни лампи по таблото и чекове, че нещо не е както трябва, а върви като самолет и на студен и на загрял двигател. Затова си мисля, че при нас проблема ще е от tps - при износване на графитните писти да не може да коригира правилно сместа след информацията от сондата.
                  С 2 различни TPS-а при мен дискутираният ефект е един и същ.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• А при мене се оправи, но след смяната на датчика пак се появи. И докато се сетя да подменя датчика смених бая tps. Чудя се дали да не прежаля 300 кинта и да взема един нов, защото вземам втора ръка, а гаранция няма, че графита и при тях не е заминал.

Comment

А при мене се оправи, но след смяната на датчика пак се появи. И докато се сетя да подменя датчика смених бая tps. Чудя се дали да не прежаля 300 кинта и да взема един нов, защото вземам втора ръка, а гаранция няма, че графита и при тях не е заминал.
                      Няма да има съществена разлика между съпротивленията на стар и нов TPS. Единствено при стария може да се губи контактът с пистата, но това ще се усеща осезаемо а и предполагам, че ще записва грешка.

Поради това мисля, че ще ги метнеш навятъра тия пари, но ако имаш излишни, пробвай
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:00.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ти като си ги сменял с клапата направо или само моторчето?

Comment

Ти като си ги сменял с клапата направо или само моторчето?
                          Клапата не съм я сменял.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• То реално погледнато какво да и стане...? Едно почистване и така. Другото, което ми идва на простия акъл е вариатора....Сега ще видим как ще е другата седмица след обслужването.

Comment

• Стария вариатор го смених, защото изтракваше само при палене. Няма разлика във вървежа с новия.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Когато започне да се глези, при мен се глези само от 2 до 3000 об/мин. После нямам проблем. А след смяната на датчика усещам два шута отзад хахах. Започва да си ускорява от малко под 2000, на 2500 ме ритне някой отзад на 3000-3100 пак ритник.

Comment

Working...
                                X